8.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
16.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Flere til Spania enn noen gang

Turismen til Spania er i ferd med å slå alle rekorder. Så langt i år har 42,3 millioner besøkende vært innom landet. Det tilsvarer 4,5 prosent mer enn på samme tid i fjor og er den høyeste registreringen noensinne. Bare i august var tallet på rundt 8,3 millioner.

 

Russiske og nordiske turister utgjør en stadig større andel av de tilreisende. De to gruppene er de desidert raskest voksende med en økning på henholdsvis 30,7 prosent og 13,1 prosent. Tallene gjelder for årets åtte første måneder og er basert på tellinger ved landets flyplasser og grensepasseringer (FRONTUR).

 

Utenlandsturismen er svært viktig for spansk økonomi, spesielt i en tid med fallende etterspørsel blant spanske turister. Oversikten viser at Storbritannia og Frankrike øker stabilt. I tillegg har interessen fra Russland og de nordiske landene skutt i været. De mest besøkte regionene er Catalonia (Barcelona), Balearene, Andalucia, Kanariøyene og Comunidad Valenciana der Costa Blanca det mest populære reisemålet.

 

Stadig flere turister velger å bo i utleieleiligheter, et marked som i år har vokst med hele 13,5 prosent sammenliknet med i fjor. Antallet reisende som benytter seg av såkalte «pakketurer» holder seg stabilt, mens antallet som reiser uten har økt med 6 prosent.

 

 

Tallene fra FRONTUR viser at nærmere 80 prosent av de reisende kommer med fly, mens resten reiser med bil, buss, tog eller båt.  

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]