Flere «Sol og strand» -turister

Publisert

Lobby organisasjonen for turist-sektoren i Valencia regionen Exceltur, har lagt frem tall som viser at «Sol og strand» -destinasjonen Costa Blanca mottok 6.7% flere besøkende i 2017 enn året før. I 2018 vil regionen merke noe større konkurranse fra andre destinasjoner som tilbyr samme konsept.

Med det søker altså flest turister som primært ønsker seg sol til kystområdene i Alicante og Valencia (Costa Blanca) etterfulgt av Murcia.

Primært er det internasjonale turister som står bak veksten på Costa Blanca. I tiden som kommer vil Costa Blanca møte sterkere konkurranse fra destinasjoner som Tyrkia, Egypt og Tunis som tidligere har møtt motstand i markedet på grunn av bekymringer knyttet til sikkerhet. Selv om disse ennå ikke fullt er tilbake på markedet vil flere og flere reisende vurdere alternativer til Spania. Konflikten i Barcelona har skapt problemer for turist-sektoren der, noe som kan ha hjulpet Costa Blanca siste kvartal i 2017.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter