Flere radarer langs veiene i sommer

Publisert

Spanske trafikkmyndigheter (DGT) øker kontrollen langs veiene i sommer. I forbindelse med ferieavviklingen i juli og august har politiet fått 60 nye radarer. Det vil også bli satt opp flere lysskilt som opplyser om bilens hastighet ved passering. Skiltene skal ha en preventiv virkning og motivere sjåførene til å redusere farten. Samtidig økes bevilgningene til bruk av helikopter for å overvåke trafikken. I forbindelse med sommerferien vil det i følge DGT bli gjennomført rundt 84 millioner bilturer på spanske veier.

I tillegg til de nye fartsmålerne har Dirección General de Tráfico (DGT) identifisert 300 steder i landet som er spesielt utsatt for høye hastigheter. Veimyndighetene understreker at politiet vil ha oppsyn med trafikken overalt i Spania, men at disse strekningene vil få spesiell oppmerksomhet og være merket med egne skilt.

I løpet av fjoråret tok politiets radarer over 3,2 millioner fartssyndere i Spania, en økning på mer enn 33 prosent sammenliknet med 2014, skriver avisen El Mundo.

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter