Fjerner Plaza Margaret Thatcher

Publisert

Den nye ordføreren i Madrid, Manuela Carmena, vil fjerne Plaza Margaret Thatcher. Ordføreren som tilhører venstresiden i spansk politikk mener Storbritannias tidligere statsminister ikke er et passende navnevalg for en plass i hjertet av den spanske hovedstaden. Den nye ordføreren vil derfor omgjøre PPs beslutning fra i fjor og i stedet oppkalle plassen etter den nylig avdøde spanske sosialdemokraten og forsvareren av homofiles rettigheter Pedro Zerolo.

Plaza Margaret Thatcher i Madrid har ikke eksistert lenge. Plassen fikk sitt navn i september i fjor da det forrige byrådet til det konservative Partido Popular ville hedre et av sine politiske forbilder. Oppkallingen skapte sterke reaksjoner hos opposisjonen i byen, men lite kunne gjøres grunnet PPs sterke posisjon i bystyret. Etter kommunevalget 24. mai er den politiske sammensetningen endret og venstresiden med Ahora Madrid og ordfører Manuela Carmena har tatt over.

Den nye ordføreren vil nå fjerne navnet til den konservative britiske statsministeren og erstatte det med navnet til den nylig avdøde spanske sosialdemokraten og forsvareren av homofiles rettigheter Pedro Zerolo. Sistnevnte ble født i Venezuela av spanske foreldre som levde der i eksil etter å ha flyktet fra Francos diktatur i Spania. Unge Zerolo flyttet senere tilbake til Spania der han studerte juss og etter hvert ble en viktig person innen spansk politikk. Han var i mange år Madrid-politiker for sosialdemokratene PSOE og var sterkt engasjert i kampen for homofiles rettigheter i Spania. Zerolo døde av kreft den 9. juni i år.

Les også: Oppkaller plass etter Thatcher

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter