Fire druknet da migranter ble kastet av båt

Publisert

29. november dukket det opp en hurtiggående motorbåt på stranden i San Fernando (Cadiz), og strandgjestene ble vitne til at de fleste av passasjerene ble kastet ut i sjøen ca. 25 meter fra land. Fire av dem druknet.

Hendelsen skjedde rundt kl. 12.30 onsdag og ble filmet av et vitne på land. Etter å ha satt av totalt 27 migranter forlot tremotorbåten kysten i høy fart. Båten ble senere sett sette av ytterligere åtte migranter på stranden i Sancti Petri, ifølge vitnesbyrdet under knivstikking. Det melder avisen El Mundo.

Til tross for redningsforsøk fra surfere og andre i nærheten, druknet fire av migrantene i San Fernando. De var tydeligvis ikke i stand til å svømme. Ytterligere tre personer måtte legges inn på sykehus, mens de resterende 28 migrantene ble brakt til flyktningmottaket i San Roque.

Båten som ble brukt, er av samme type som de som brukes av narkotikasmuglere i Gibraltarstredet. Det dreier seg om en ultrarask tremotorbåt som er forbudt i Spania, og som nå ikke bare brukes til narkotikasmugling, men også til menneskesmugling.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter