Fire døde og fire alvorlig skadd i sigøynerbryllup

Publisert

Det var under bryllupet til 19 år gamle Sonia og Ruben at en av gjestene, hans to sønner og en fetter, skadet et titalls gjester fire av dem dødelig.

Vitner forteller om et stort kaos utenfor restauranten hvor flere døde og skadede ble liggende i gaten og på parkeringsplassen.

Den 41 år gamle gjerningsmannen, hans to sønner og fetteren skal først ha skadet brudens far med kniv inne i fest-lokalet. Etter å ha blitt kastet ut skal de ha sittet på parkeringsplassen i flere timer og senere kjørt over flere gjester der og i gaten.

41-åringen går under kallenavnet “El Gallego” (Galiseren). Han er født i Portugal og ble senere pågrepet i Toledo samme natt, rundt 50 kilometer unna gjerningsstedet. Hans to sønner er under myndig alder og er løslatt av politiet. Politiet fant aldri fetteren, han er heller ikke ettersøkt.

To av de fire døde er henholdsvis 67 og 68 år gamle.

Da gjerningsmennene stakk fra bryllupet kjørte de på flere av gjestene og skadet bilen bilen, en sølvgrå Toyota Corolla. Både skilter, støtfanger og mye glass ble liggende igjen på veien.

Stort sigøynerbryllup

Bryllupet ble arrangert i utkanten av Madrid hvor bryllupsparet bor. I spansk sigøyner-tradisjon inviterte man mange. Det var rundt 200 tilstede.

Inviterte forteller til spansk presse at det opprinnelig var et flott bryllup med flere inviterte sangere. De har vist frem videoer fra festen hvor man ser det lykkelig paret, hun med en grønn kjole han med en grønn skjorte som etter tradisjonen skal rives i stykker. Mange av gjestene med grønne skjerf. Alt dette et æresymbol bruden kan få i sigøyner-bryllup etter at det har blitt bevist, med en blodig serviett, at hun var jomfru frem til denne dagen.

JOMFRUPRØVE: Sengen gjøres klar for den kjent og beryktede “serviett-prøven”. Med blod skal man bevise at bruden er jomfru. Består hun prøven kan hun og brudgommen skifte til grønt. Festen utenfor Madrid tar av i det bruden består prøven. Det er i etterkant av dette folk føler seg plaget av uinviterte gjester som svarer med knivstikk i det man ber dem forlate restauranten hvor bryllupet feires.

Filmet damene

I løpet av natten kom en “fjern fetter” til bryllupet med sine to sønner uten å være invitert, noe som i seg selv er helt vanlig i følge de andre inviterte. I første omgang var dette uproblematisk men problemene begynte i det “..vedkommende startet å filmen damenes rumper..”. I tillegg skal disse uinviterte ha “..spritet opp festen med flere flasker med whisky…”.

I det de ble bedt om å forlate festen skal en av de uinviterte ha lagt 3000 Euro på bordet “for å fikse problemene”. Dette ble ikke akseptert og de ble fortsatt bedt om å forlate festen. En av sønnene til 41-åringen skal da ha knivstukket brudens far.

Tumultene skal da ha fortsatt utenfor restauranten. Hvor gjerningsmannen skal ha sloss med egne familiemedlemmer og mottatt både spark og slag. I forkant av denne siste krangelen ble han påminnet at han ikke var velkommen til bryllupsfesten og at han selv hadde lovet å holde seg unna.

Inviterte forteller de skal ha tilbrakt “timer i bilen utenfor”. Rundt klokken 02.30 begynner parkeringsplassen å fylles opp av gjester på vei hjem. Det er da 41-åringen starter opp bilen og uten å slå på lysene kjører han ned flere av gjestene med sin Toyota Corolla. Etter å ha stoppet opp velger han å kjøre videre og direkte over flere av gjestene på gaten før bilen kjører bort fra stedet.

Politiet er nå redd for hevnaksjoner og man patruljerer nabolagene til både ofre og gjerningsmenn i tillegg til vakthold utenfor sykehuset hvor de skadde ligger.

Planlagt tragedie

Man fant 5.000 Euro i bilen til 41-åringen. Noen spekulerer i at det hele var planlagt og at pengene var der for å kunne “…rømme og gjemme seg”. Gjerningsmannen selv skal ha sagt til politiet at pengene var “..en gave til brudeparet”.

Spansk presse forteller at gjerningsmannen på et tidligere tidspunkt skal ha “forsøkt seg på” bruden som er hans kusine. Dette forholdet kan være motivet for å ødelegge bryllupet. Få dager før bryllupet skal ha forsøkt å treffe bruden noe han ikke klarte.

Politiet forteller til spansk presse at å få kontroll over området var svært vanskelig. Det var kaotiske tilstander i det familiemedlemmer var i ferd med å frakte bort sine døde i egne biler.

Fortvilte foreldre

Familien til brudeparet påpeker at selv om de alle er sigøynere tilhører de ikke til noen klaner, ingen driver med blodhevn og “..vi er vanlige kristne folk, og nå har vår datters vakreste dag blitt forvandlet til noe grusomt…

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter