Fire års fengsel for Carlos Fabra

Publisert

Carlos Fabra (PP) er dømt til fire års fengsel for skatteunndragelse. Den tidligere provinspresidenten i Castellón dømmes for å ha lurt unna inntekter for nærmere to millioner euro fra 1999 til 2004. Han stod også tiltalt for flere tilfeller av korrupsjon, men ble frikjent på dette punktet. Aktoratet hadde tilsammen bedt om 13 år.

Fabra stod tiltalt for misbruk av stillingen som provinspresident, korrupsjon og bestikkelser og fire tilfeller av skatteunndragelse, men ble kun dømt for det siste. Det skal ikke ha foreligget nok bevismateriale til å dømme ham for de andre tilfellene. Skatteunndragelsen skal imidlertid ha vært godt dokumentert. Den 67 år gamle provinspolitikeren ble dermed ikke trodd på at han ikke kjente til reglene for hva det skal skattes av og ikke, noe han skal ha anført i saken.

Da rettssaken mot ham startet i oktober i år hadde det gått nesten ti år siden saken ble innledet. Ved hjelp av sine advokater har Fabra klart å utsette rettsprosessen mot seg i årevis. Saken har pågått i over ti år og har til nå vært behandlet av fire statsadvokater og ni dommere. Dommen fra provinsdomstolen i Castellón, som ble offentliggjort mandag 25. november, er sannsynligvis heller ikke slutten. Fabra har varslet at han vil sette seg ned med sin advokat og se på muligheten for en anke.

Da dommen var klar skal Fabra umiddelbart ha bedt om permisjon fra PP, noe som i manges øyne har latt vente på seg. Forholdet må kunne betegnes som et eksempel i en generell kritikk mot PP i Valencia om at politikere i partiet som står tiltalt for korrupsjon ikke får en foreløpig permisjon mens saken mot dem pågår, men ufortrødent fortsetter i sine stillinger og verv.

Dette gjelder også for Carlos Fabra. Fra 1995 og helt frem til 2011 har Fabra vært president i provinsen Castellón. Etter det gikk han over til å bli sjef for flyplassen i samme provins, et prosjekt han forøvrig selv stod bak og som i dag er blitt én av Valencias største tapsmaskiner. Da Fabra trakk seg som flyplassjef i mars i år, var det opparbeidet en gjeld på flere titalls millioner euro. Fabra gikk da over til å bli leder for handelskammeret i Castellón, en stilling han fremdeles besitter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter