Fire år uten nye dommere kan gå mot slutten

Publisert

Det har gått fire år uten nye utnevnelser fra “El Consejo General del Poder Judicial” rådet som utpeker nye dommere. Konsekvensene har vært store for landets domstoler. Og politikerne har skyldt på hverandre. Å utpeke nye medlemmer av CGPJ-rådet krever tre-femte-dels flertall i parlamentet. Det har vært umulig så lenge Partido Popular har nektet å stemme for nye dommere.

Rådets leder skulle egentlig ha gått av i 2018 men Carlos Lesmes Serrano valgte å bli sittende som følge av den politiske situasjonen. Nå har Carlos Lesmes Serrano sagt fra seg stillingen og man håper nå det tvinger frem en situasjon hvor man kan få utnevnt nye dommere.

Spanias statsminister, Pedro Sanchez (PSOE) har allerede hatt et møte med lederen for det største opposisjonspartiet Alberto Nunez Feijoo (Partido Popular). I etterkant av møtet har en talsmann for regjeringen sagt at det nå ligger til rette for at man kan komme til en enighet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter