Fire år uten nye dommere kan gå mot slutten

Publisert

Det har gått fire år uten nye utnevnelser fra «El Consejo General del Poder Judicial» rådet som utpeker nye dommere. Konsekvensene har vært store for landets domstoler. Og politikerne har skyldt på hverandre. Å utpeke nye medlemmer av CGPJ-rådet krever tre-femte-dels flertall i parlamentet. Det har vært umulig så lenge Partido Popular har nektet å stemme for nye dommere.

Rådets leder skulle egentlig ha gått av i 2018 men Carlos Lesmes Serrano valgte å bli sittende som følge av den politiske situasjonen. Nå har Carlos Lesmes Serrano sagt fra seg stillingen og man håper nå det tvinger frem en situasjon hvor man kan få utnevnt nye dommere.

Spanias statsminister, Pedro Sanchez (PSOE) har allerede hatt et møte med lederen for det største opposisjonspartiet Alberto Nunez Feijoo (Partido Popular). I etterkant av møtet har en talsmann for regjeringen sagt at det nå ligger til rette for at man kan komme til en enighet.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter