Finansminister drev med hvitvasking

Publisert

Rodrigo Rato fra det konservative regjeringspartiet Partido Popular skal ha unndratt skatt for millioner av euro mens han var finansminister i Spania fra 1996 til 2004. I følge spanske etterforskere skal Rato som senere ble leder for Det internasjonale pengefondet (IMF) ha hatt 7 millioner euro på kontoer i utlandet og gjorde disposisjoner som betegnes som «forenelige» med hvitvasking av penger. Rato er allerede dømt til fire års fengsel for underslag fra tiden da han ledet bankene Caja Madrid og Bankia.

I tillegg til hvitvasking av millioner av euro skal den tidligere finansministeren og visestatsministeren i Aznar-regjeringen ha skaffet seg og sin families selskaper offentlige kontrakter for 30 millioner euro. Etterforskere i det spanske politiet Unidad Central Operativa fra Guardia Civil (UCO) konkluderer med at kontraktene ikke ble til gjennom anbudskonkurranser, men var muliggjort fordi Rato trakk i trådene fra sin posisjon som PP-minister.

Rodrigo Rato ble i februar i år dømt til fire års fengsel for underslag fra tiden da han var sjef for spanske banker i perioden 2010 til 2012, den såkalte Firmakort-saken. Rato ble dømt for å ha misbrukt firmakort for millioner av euro sammen med tidligere styremedlemmer og toppledelse i storbanken Caja Madrid og bankgruppen Bankia. Til samme over seksti personer ble dømt i saken.

Les også: Eks-finansminister fikk 4 års fengsel

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter