Fikk sparken på grunn av sin legning

Publisert

En religionslærer på Lanzarote har fått sparken på grunn av sin seksuelle legning. Luis Alberto González skal ha mistet jobben etter å ha informert arbeidsgiveren om sitt ekteskap til en annen mann. I Spania er det bispedømmerådene som bestemmer hvilke lærere som er egnet til å undervise i religion. Avskjedigelsen begrunnes med «moralske hensyn» og henvisning til regler i Den katolske kirke om at religionslærere ikke skal være homofile.

Luis Alberto González som tidligere har vært prest i den spanske kirke får oppsigelsen etter 15 år som religionslærer på to forskjellige skoler. González skal selv ha opplyst om sin seksuelle legning da han giftet seg med en annen mann i 2012. Det spanske bispedømmerådet på Kanariøyene har imidlertid ikke svart på henvendelsen før nå.

Religionslæreren sier i et intervju med avisen El País at han betrakter sin sivile status som en privatsak. Likevel valgte han å informere arbeidsgiveren om giftemålet fordi han visste hvilke regler som gjaldt for Den katolske kirke. Selv har han endret sitt syn på mye av det kirken står for i dag. «Det er vanskelig å fortsette innen en kirke der talspersoner for gud legger seg opp folks liv på nær sagt alle områder», sier han til avisen og mener at enkelte av idealene som forfektes i dag forlengst er foreldet.

Årsaken til at oppsigelsen kommer nå skal ha sammenheng med et innlegg González skrev i avisen El Pais mandag 11. august der han forteller om sin situasjon. I kronikken som ble trykket før han hadde fått oppsigelsen utfordrer González biskopen på Kanariøyene og etterspør en avklaring om arbeidssituasjonen. I følge rådets regler skulle han ha mistet jobben den dagen han redegjorde om sin legning og sivile status. Han ba derfor om biskopens svar og lurte på om de to årene med taushet skyldtes at kirken ikke lenger la vekt på slike saker, eller om man hadde endret holdning til spørsmålet. Kort tid etter publikasjonen mottok han en faks fra rådet der det het at han ikke lenger var regnet som «egnet» til jobben.

Regler innen Den katolske kirke tilsier at religionslærere ikke kan være homofile. I kirkens katekisme nummer 2357 (Catecismo de la Iglesia Católica) karakteriseres homofili som en psykisk betinget tilstand som i all hovedsak ikke lar seg forklare.

Les også:

Kristne i Spania uenige med kirken

Kardinal anmeldes for homohets


Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter