Fikk penger av Oslo Kommune under anbudsrunden

Publisert

Magnus Dahlberg, mannen bak AXLA Consulting S.L., fikk solide utbetalinger fra Oslo Kommune før han ”vant” anbudskonkurransen angående prosjekt- og byggelederansvar for kommunens planlagte sykehjem i Altea.

VG skriver at AXLA Consulting S.L. og Magnus Dahlberg fikk flere utbetalinger fra Omsorgsbygg mot slutten av 2005 og i løpet av de tre første månedene i 2006. Dette til tross for at selskapet ikke ble tilkjent anbudet før den 27. mars samme år.

Ifølge VG ble Oslo Kommune fakturert 787 euro for to flybilletter til Oslo den 7. februar 2006. En drøy uke senere, fra den 15. til den 17. februar, betalte kommunen 10.065 norske kroner for Dahlbergs overnattinger på rom 713 på Hotell Continental.

Ellers fakturerte AXLA 10.115 euro for 80 arbeidstimer i desember 2005, 8770 euro for 72 arbeidstimer i januar 2006, 19.996 euro for 144 arbeidstimer i februar 2006 og 14.280 euro for 136 arbeidstimer i mars 2006.

Totalt utgjør dette rundt 441.649 norske kroner ifølge datidens eurokurs. Utbetalingene har foregått i en periode da AXLA Consulting S.L. deltok i anbudskonkurransen som de ”vant” den 27. mars 2006.
Nåværende Omsorgsbyggdirektør, Per Morten Johansen, ønsker ikke å kommentere saken under påskudd av at han ikke har kjennskap til dokumentene. De involverte byrådene i Oslo Kommune nekter likeledes å uttale seg.  Rødts Erling Folkvord er derimot langt mer snakkesalig.

– Dette er ny informasjon for meg. At Axla har fått store utbetalinger lenge før de har fått anbudet, viser at de har hatt et sugerør i bykassen. Det stinker forferdelig, sier Folkvord til VG.

Hvis man legger til det faktum at AXLA Consulting S.L. ikke ble registrert som selskap før den 26. mai 2006, to måneder etter at de ble tilkjent anbudet, seer det hele enda verre ut.

– De ga altså penger til selskapet før det fikk anbudet, og de ga anbudet til selskapet før det ble registrert. Det er elementært at et selskap må ha levert firmaattest for å få en jobb, påpeker Folkvord.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter