FIFA suspenderer spanias landslagstrener i 90 dager

Publisert

Organet forbyr treneren å kontakte Jenni Hermoso eller hennes følge. Motril rådhus avlyser support-kampen til “Rubiales venner” på den kommunale stadion på grunn av en “feministisk demonstrasjon” mot forbundspresidenten.

FIFAs disiplinærkomité har besluttet å suspendere presidenten i det spanske fotballforbundet, Luis Rubiales, i 90 dager fra “alle fotballrelaterte aktiviteter på nasjonalt og internasjonalt nivå”. Han forbys også å kontakte Jenni Hermoso, spilleren han kysset på munnen etter det spanske landslagets seier i kvinne-VM, eller “hennes nære medarbeidere” mens disiplinærsaken mot ham behandles. Han har også informert UEFA, der Rubiales er visepresident, en stilling han mottar 250 000 euro i året for. I mellomtiden har rådhuset i Motril (Granada) besluttet å avlyse lørdagens kamp på Escribano Castilla stadion, der forbundspresidenten skulle ha deltatt under tittelen Rubiales’ venner. Ulike feministforeninger har innkalt til et møte foran stadion for å protestere mot trenerens oppførsel.

FC Barcelona-trener Xavi Hernández viste lørdag sin “ubetingede” støtte til Jenni Hermoso og lagvenninnene hennes og fordømte den “uakseptable” oppførselen til presidenten i det kongelige spanske fotballforbundet (RFEF), Luis Rubiales, som kysset Hermoso på munnen etter det spanske landslagets seier i finalen i kvinne-VM.

På pressekonferansen før kampen mot Villarreal uttalte treneren seg for første gang om kysset. “Jeg vil gjerne si min mening om situasjonen til forbundet og spillerne. For det første vil jeg gi min ubetingede støtte til Jenni og kvinnefotballspillerne for det de går gjennom”, sa Xavi før spørretimen. “For det andre vil jeg fordømme oppførselen til forbundspresidenten, som jeg mener er uakseptabel.

Han sa også at han følte “sorg og tristhet” over at VM-triumfen i Australia og New Zealand ikke blir fremhevet og “at det snakkes om Rubiales’ utålelige oppførsel”.

Xavis kommentarer kommer dagen etter at klubben gikk ut med en uttalelse der de fordømte Rubiales’ handlinger, men ikke krevde hans avgang. I spørsmålsrunden unngikk Xavi også å kreve Rubiales’ avgang: “Jeg kommer ikke til å gå inn på det. Jeg har sagt hva jeg mener. Jeg har vært klar og tydelig.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter