Fengsel for skogbrann etter dobesøk

Publisert

En tysk statsborger er dømt til tre års fengsel for å ha startet brannen på La Palma på Kanariøyene 3. august i fjor, der nærmere fem tusen hektar skog ble brent og en person omkom. Den 27 år gamle tyskeren skal ha brent dopapir etter et dobesøk i det fri, uten å kontrollere at brannen var slukket da han forlot området. Lav luftfuktighet, tørke og vind skal ha bidratt til rask spredning av ilden.

I dommen fra 5. mai i år heter det at den dømte viste «total mangel på respekt for grunnleggende regler for sikkerhet og aktsomhet». I tillegg til fengselsstraffen på tre år må vedkommende betale erstatning til de berørte kommunene på La Palma (El Paso, Los Llanos de Aridane, Villa de Mazo og Fuencaliente), samt til privatpersoner som fikk eiendommene sine skadet og etterlatte etter brannmannen som omkom i slukningsarbeidet.

Brannen hadde et skadeomfang anslått til 1,87 millioner euro og regnes som en av de verste på Kanariøyene det siste tiåret. Over tre tusen mennesker måtte evakueres.

Les også: 2.500 evakuert etter skogbrann

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter