Fengsel for å ha tjuvlest WhatsApp

Publisert

En mann på 21 år fra Elche er idømt ett års fengsel for å ha lest og delt innholdet i WhatsApp´n til ekskjæresten med venner. Gutten skal etter at forholdet tok slutt ha blitt sjalu og gått fysisk til angrep på jenta og tilranet seg telefonen hennes for deretter å stikke av på sykkel. Jenta var imidlertid snar og anmeldte saken til politiet. Kort tid etter ble gutten arrestert. Han var da fremdeles i besittelse av ekskjærestens telefon og skal ha tilstått hendelsen.

Den spesielle saken skjedde så sent som 18. juni i år og ville normalt ikke kommet inn for retten før om lenge. Forholdet er imidlertid behandlet som et tilfelle av vold mot kvinner som etter egne bestemmelser gis forrang i det spanske rettssystemet og behandles av en egen domstol (Juzgado de Violencia sobre la Mujer). Gutten er ikke tidligere straffedømt og slipper derfor unna med 31 dagers samfunnstjeneste og en bot på 730 euro, skriver avisen Información.

WhattsApp er et dataprogram (applikasjon) hovedsaklig laget for smarttelefoner der man kan utveksle meldinger, bilder, lydfiler og videoer med én eller flere personer på en rask og effektiv måte.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter