Femten mulige pedofile prester etterforskes

Publisert

I bispedømmet Bilbao, i Nord-Spania, har man måtte utvide etterforskningen av ni prester til å gjelde totalt femten prester.

Prestene er mistenkt for overgrep mot mindreårige. Overfallene skal ha skjedd på kirkens eiendommer i regionen.

Det er biskopen selv, Joseba Segura, som har opplyste dette i et intervju med avisen El Correo. Biskopen sier at etterforskningen er «godt på vei» og han mener man vil ha etterforsket anklagene mot de femten prestene ferdig innen årets utgang. Det var i august måned kirken opplyste at man hadde begynt etterforskning.

«Det er ikke så mange»

I intervjuet sier biskopen at anklagene «ikke kommer fra så mange personer». Men han bekrefter det er «mange» prester som har fått anklagene om overgrep rettet mot seg. Han tilføyer at det man være flere anklagede men han er ikke sikker på om det er prester eller andre av kirkens ansatte.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter