Fem personer omkommet i flommen

Publisert

Storflommen på Costa Blanca og kysten av Murcia krevde tre nye menneskeliv mandag 19. desember. Fra før har to personer omkommet i vannmassene. I flere byer måtte innbyggere evakueres og skoler holdt stengt i mange kommuner.

Flommen som har berørt store deler av middelhavskysten i Spania startet fredag 16. desember. Siden det har fem personer mistet livet og husstander er evakuert i flere byer. I regionen Comunidad Valenciana er et ukjent antall innbyggere blitt hentet fra husene sine i Orihuela, Torrevieja, Dénia og Ontinyent. Mandag 19. desember var også skoler stengt i 144 av Valencias kommuner.

Også lenger syd har nedbøren skapt problemer. Samme dag i Murcia stod byens sykehus delvis under vann og personell fra militære ble tatt i bruk for å hjelpe sivile som var blitt overrasket av flommen. I byen Los Alcázares måtte 80 personer hentes ut av vannmassene. I tillegg var mandag 19. desember et femtitalls veier stengt mellom Valencia og Murcia.

Det materielle skadeomfanget er fremdeles uklart. Så langt er det snakk om flere millioner euro.


Fem omkomne

Fem personer har omkommet i flommen. Fredag 16. desember døde en 30 år gammel mann i Castellón etter å ha kjørt av veien på grunn av vannmassene. Dagen etter omkom en 77 år gammel mann i Finestrat på Costa Blanca. Mannen ble tatt av vannet og ført ut i havet da han forsøkte å sette seg inn i en bil som stod parkert i sentrum av byen.

 Les også: Dødsfall etter flom på Costa Blanca

Mandag 19. desember ble det meldt om ytterligere tre nye dødsfall. En 40 år gammel mann skal ha druknet i Los Alcázares i Murcia. I tillegg skal to mennesker ha omkommet i Valencia-regionen, én mann på 58 år i Xàtiva og én mann på 64 år i Enguera.

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter