Fem år gammel forsvinningssak gjenopptas

Publisert

Politiet gjenopptar etterforskningen i Yéremi Vargas-saken (el caso Yéremi). Den 10. mars er det fem år siden den lille gutten forsvant fra et boligområde i Vecindario, en by sydøst på øya Gran Canaria.

Politiet gjenopptar etterforskningen i Yéremi Vargas-saken (el caso Yéremi). Den 10. mars er det fem år siden den lille gutten forsvant fra et boligområde i Vecindario, en by sydøst på øya Gran Canaria.

Den gang skapte saken sterke reaksjoner på øya og mer en tusen personer, bestående av politi, brannvesen, militæret og frivillige, skal i dagene etter forsvinningen ha vært i aksjon for å finne gutten. Tidligere statsminister José Luis Rodríguez Zapatero var en av dem som engasjerte seg i saken og i sin tid ha lovet å doble ressursene til etteforskingingen skal etter et møte med lokale myndigheter på øya. Men tross iherdig innsats for å finne gutten, i en sak politiet sier de aldri har sluttet å etterforske, står man fremdeles uten sikre spor.

Mandag 5. mars i år holdt imidlertid politiet en pressekonferanse der de opplyste om ny forhold som de nå ønsker å vite mer om, blant annet observasjoner av to biler, en hvit Opel Corsa og en svart Renault Clio, som befant seg i området der gutten lekte den dagen han forsvant. I forbindelse med gjenopptagelse av etterforskningen har politiet også presentert en video med informasjon og bilder av hvordan gutten var kledd som ikke tidligere har vært publisert.

De ønsker med dette å gjenoppfriske folks hukommelse og håper at offentliggjøringen kan føre til nye spor i saken. Politiet (Guardia Civil) har også lagt ut informasjon på sitt nettsted og opprettet en egen e-post adresse og et eget telefonnummer der folk kan komme med relevante opplysninger og tips (uco-jeremivargas@guardiacivil.org/ 900 300 062).
 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter