Feiret Valencias nasjonaldag

Publisert

Mandag 9. oktober ble nasjonaldagen for Comunidad Valenciana feiret i regionshovedstaden Valencia. Tradisjon tro ble det gamle kongeflagget “La senyera reial” høytidelig senket fra balkongen på rådhuset i byen, i nærvær av regionspresident Ximo Puig og Valencias ordfører Joan Ribó. Deretter startet årets flaggparade, en tradisjon som går tilbake til 1338 – hundre år etter at Jaime I gjenerobret landområdene som i dag utgjør Valencia-regionen.

Jaime I, eller Jaume I på valensiansk, eventuelt Jakob I på norsk, er kjent som kongen som kjempet og vant de valensianske landområdene tilbake fra muslimene, derav tilnavnet el Conquistador (Erobreren). Dette skal ha skjedd i 1238 og markerte starten på Kongedømmet Valencia. Riket var underlagt Aragón og varte helt frem til 1707. Nasjonaldagen 9. oktober ble til i 1338 i forbindelse med hundreårsmarkeringen for gjenerobringen.

Les mer om Valencias historie:

Valencia regionens nasjonaldag

Valencias glemte konger

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter