FC Barcelona «flagger» standpunkt i uavhengighetsspørsmålet

Publisert

Fotballklubben Barcelona markerer seg i kampen for katalansk uavhengighet fra Spania. I årets sesong spiller det verdenskjente fotballaget alle sine bortekamper iført det katalanske flagget, fire røde striper på gul bakgrunn. Det skal være første gang i klubbens historie at laget spiller i de katalanske fargene. Da draktene ble lansert i juni uttalte presidenten i Catalonia, Artur Mas, at det var en gledens dag og at folket skyldte klubben en takk for at de «gikk i tjeneste» for nasjonen Catalonia. I fjor ble katalanerne enige om å la spørsmålet om uavhengighet avgjøres ved folkeavstemning i 2014.

Fotballklubben Barcelona markerer seg i kampen for katalansk uavhengighet fra Spania. I årets sesong spiller det verdenskjente fotballaget alle sine bortekamper iført det katalanske flagget, fire røde striper på gul bakgrunn. Det skal være første gang i klubbens historie at laget spiller i de katalanske fargene. Da draktene ble lansert i juni uttalte presidenten i Catalonia, Artur Mas, at det var en gledens dag og at folket skyldte klubben en takk for at de «gikk i tjeneste» for nasjonen Catalonia. I fjor ble katalanerne enige om å la spørsmålet om uavhengighet avgjøres ved folkeavstemning i 2014. Da vil det være nøyaktig 300 år siden nasjonen mistet sin suverenitet til Spania i den spanske arvefølgekrigen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter