Får vannet i springen fra Middelhavet

Publisert

Vannforsyningen på store deler av Costa Blanca reddes av avsaltingsanleggene langs kysten. Produksjonen er energikrevende og dyr, men gjør at innbyggerne slipper rasjonering på vann. I oktober utgjorde det avsaltede vannet hele 60 prosent av alt vannet i springen i over tretti kommuner i Alicante-provinsen. Mange husstander mottar en blanding av ferskvann og avsaltet vann fra Middelhavet.

Også kommuner i Murcia og Albacete er avhengig av det avsaltede vannet. Tørken har gjort av ferskvann fra elver og innsjøer ikke lenger er nok til å dekke behovet til forbrukerne. I oktober utgjorde det avsaltede vannet hele 60 prosent av alt vannet i springen for i sammen 79 kommuner, 34 av dem på Costa Blanca (Alicante-provinsen), 43 i Murcia og 2 i Albacete. Kommunene tilhører den statlige sammenslutningen for vannforsyning La Mancomunidad de Canales del Taibilla.

Ved hjelp av saltvann fra Middelhavet produseres det ferskvann til jordbruk og drikkevann. Det finnes blant annet avsaltingsanlegg i Alicante, Torrevieja og San Pedro del Pinatar (Murcia). Resten av vannet i de nevnte områdene kommer hovedsaklig fra Tajo-Segura-kanalen og elven Taibilla. Mange husstander mottar en blanding av ferskvann og avsaltet vann.

Les også: Flere må ty til avsaltet vann

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter