8.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
16.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Får kritikk etter tvilsom utnevnelse

Spanias statsminister Mariano Rajoy (PP) får kritikk for å ha utnevnt tidligere industriminister José Manuel Soria til kandidat til en toppstilling i Verdensbanken. Soria måtte gå av som statsråd i april i år etter avsløringer i Panama-dokumentene og er under etterforskning for skatteunndragelse. Likevel ble han valgt som kandidat til Verdensbanken. Kandidaturet er senere trukket tilbake etter press fra andre i Partido Popular og fra opposisjonen i Kongressen.

Regjeringspartiet Partido Popular har en rekke korrupsjonssaker gående mot seg og sliter med å gjenvinne tillit hos spanjolene. Valget av tidligere industriminister Soria som kandidat til Verdensbanken anses derfor som underlig. Utnevnelsen kommer i tillegg midt i PPs regjeringsforhandlinger.

Les også: Spania blokkert av regjeringskrise

Avgjørelsen ble først støttet av Rajoy. Onsdag 7. september ble det imidlertid klart at kandidaturet er trukket tilbake etter press mot statsministeren fra eget parti Partido Popular og fra opposisjonen.

Venstresiden i Kongressen, PSOE og Podemos, har bedt finansminister Luis de Guindos om en forklaring på valget av Soria.

Les også: Industriministeren trekker seg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]