Får kritikk etter tvilsom utnevnelse

Publisert

Spanias statsminister Mariano Rajoy (PP) får kritikk for å ha utnevnt tidligere industriminister José Manuel Soria til kandidat til en toppstilling i Verdensbanken. Soria måtte gå av som statsråd i april i år etter avsløringer i Panama-dokumentene og er under etterforskning for skatteunndragelse. Likevel ble han valgt som kandidat til Verdensbanken. Kandidaturet er senere trukket tilbake etter press fra andre i Partido Popular og fra opposisjonen i Kongressen.

Regjeringspartiet Partido Popular har en rekke korrupsjonssaker gående mot seg og sliter med å gjenvinne tillit hos spanjolene. Valget av tidligere industriminister Soria som kandidat til Verdensbanken anses derfor som underlig. Utnevnelsen kommer i tillegg midt i PPs regjeringsforhandlinger.

Les også: Spania blokkert av regjeringskrise

Avgjørelsen ble først støttet av Rajoy. Onsdag 7. september ble det imidlertid klart at kandidaturet er trukket tilbake etter press mot statsministeren fra eget parti Partido Popular og fra opposisjonen.

Venstresiden i Kongressen, PSOE og Podemos, har bedt finansminister Luis de Guindos om en forklaring på valget av Soria.

Les også: Industriministeren trekker seg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter