Får 20 millioner euro fra Valencia

Publisert

Rådhuset i Torrevieja får 20.560.005 euro fra regjeringen i Valencia. Pengene er en del av den såkalte Plan Confianza – et regionalt investeringsprosjekt som skal hjelpe kommunene å opprettholde dynamikken i økonomien.

Rådhuset i Torrevieja får 20.560.005 euro fra regjeringen i Valencia. Pengene er en del av den såkalte Plan Confianza – et regionalt investeringsprosjekt som skal hjelpe kommunene å opprettholde dynamikken i økonomien.

Pengene er destinert til åtte prosjekter i Torrevieja. Tre av disse er underlagt departementet for infrastruktur hos de valencianske styresmaktene, mens de øvrige fem er underlagt rådhuset i Torrevieja.

Infrastrukturprosjekter
Reurbanización del Plan Parcial Nueva Torrevieja –  reurbanisering av Nueva Torrevieja – er et av prosjektene underlagt infrastrukturdepartementet i Valencia. Urbaniseringsplanen ble godkjent i 1973, og infrastrukturen i området begynner å bære preg av sin høye alder. Drøyt 1,9 millioner euro er satt av til prosjektet.

Infrastrukturdepartementet skal også reformere calle Torrevejenses Ausentes, blant annet ved å lage gangveier fra el Paseo Vista Alegre og la Plaza de Oriente. Prislappen for dette prosjektet er beregnet til drøyt 700.000 euro.

Det tredje prosjektet underlagt det valencianske infrastrukturdepartementet er det såkalte Recinto para Mercados, som går ut på å tilrettelegge og utarbeide infrastruktur på en 83.000 kvadratmeter stor tomt, som skal brukes til markedsplass. Prisen for dette arbeidet ligger på nesten 5,5 millioner euro.

Rådhusets prosjekter
Ordfører Pedro Hernández Mateo har allerede destinert pengene som disponeres av rådhuset i Torrevieja. Drøyt en million euro er satt av til Apertura del Vial Rosa Mazón Valero, åpningen av en ny kjørebane i gaten Rosa Mazón Valero.

Asfaltado de diversas zonas del término municipal, asfaltering av diverse soner, deriblant urbanisasjonene Lago Jardín I y II, Lago Sol, Los Balcones, La Hoya, San José (Sector 10), Polígono Casagrande, Punta Víbora, Torreta Florida, Torreta I, II og III, El Limonar, La Loma, Becisa-Los Ángeles og Calas Blancas. Er et annet prosjekt med en prislapp på nærmere tre millioner euro.

Et senter for rehabilitering og sosial integrasjon – CRIS – er under oppføring. Til dette prosjektet har den nasjonale regjeringen i Madrid bevilget nesten 640.000 euro, mens de øvrige 1,1 millionene kommer fra Plan Confianza.

Etableringen av et påskemuseum i Torrevieja er ytterligere et prosjekt som inngår i planen. Til det er det satt av nesten seks millioner euro. Påskemuseet skal bygges over seks etasjer på en 670 kvadratmeter stor tomt i Avenida de las Habaneras.

Det femte og siste prosjektet underlagt rådhuset i Torrevieja er utviklingen av en Recinto para Ferias, Atracciones y Conciertos, en messe- og fornøyelsesplass på 22.000 kvadratmeter. Til dette er det satt av nesten 1,8 millioner euro.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter