Færre flyr til Murcia, Alicante øker

Publisert

Flyplassen i Murcia (Murcia-San Javier) hadde i 2015 en nedgang i antall passasjerer på 2,5 prosent sammenliknet med 2014. Flyplassen i Alicante opplevde derimot en økning på 5,1 prosent. Totalt for hele Spania økte antallet passasjerer med 5,9 prosent. Madrid-Barajas er den mest travle flyplassen i landet, etterfulgt av Barcelona-El Prat, Palma de Mallorca, Málaga (Costa del Sol) og Alicante-Elche (Costa Blanca).

Totalt sett økte antallet passasjerer ved spanske flyplasser drevet av nasjonale Aena med 5,9 prosent, til sammen 207,4 millioner reisende fra inn og utland. Den mest travel flyplassen er ikke uventet landets hovedflyplass Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Hele 46,8 millioner passasjerer var i løpet av 2015 registrert ved flyplassen, 11,9 prosent flere enn i 2014.

Den andre mest travle er Barcelona (Barcelona-El Prat) med 39,7 millioner reisende i fjor, det høyeste i flyplassens historie og en økning på 5,7 prosent fra 2014.

Deretter følger flyplassen ved Palma de Mallorca som nummer tre, med 23,7 millioner, en økning på 2,7 prosent.

Málaga-Costa del Sol var fjerde mest besøkte med 14,4 millioner, en økning på 4,8 prosent. Så fulgte Costa Blanca-flyplassen Alicante-Elche. Flyplassen hadde for andre år på rad over 10 millioner passasjerer og en økning på 5,1 prosent sammenliknet med 2014.

Kanariøyene sett under et hadde også en historisk høy pågang i 2015 med til sammen over 21 millioner passasjerer. Antallet var fordelt på flyplassene på Gran Canaria med 10,6 millioner (+3 prosent), Lanzarote med 6,1 millioner (+4,1 prosent) og Fuerteventura med 5 millioner (+5,5 prosent).

Flyplassen Murcia-San Javier hadde til sammenlikning litt over én million reisende, en nedgang på 2,5 prosent.

Foto: Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Spania.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: