Færre dødsfall på spanske veier

Publisert

Antall dødsfall på spanske veier har gått ned for tiende år på rad. Tallet for 2013 er ikke bekreftet men vil i følge beregninger gjort av avisen El País sannsynligvis havne på rundt 1.130. Til sammenlikning omkom nærmere seks tusen personer i trafikken i 1990, det foreløpig høyeste antallet som er registrert i Spania. Reduksjonen i antall dødsfall tillegges innføringen av poengsystem på førerkortene og strengere straffer for brudd på trafikkreglene.

De nye dødstallene presenteres samtidig med at regjeringen Rajoy (PP) er i ferd med å innføre ny maksfart på motorveiene. Den foreslåtten økningen fra 120 til 130 kilometer i timen er ventet vedtatt i mars, tross motstand fra en samlet opposisjon i Kongressen og organisasjonene for trafikkofre.

En ny lov om veitrafikksikkerhet er også til behandling. Loven innebærer strengere straffer for fyllekjøring og kjøring under annen ruspåvirkning. Alle former for narkotiske stoffer vil på det mildeste bøtelegges med 1000 euro. Det samme gjelder alkohol der promillen befinner seg på det dobbelte av det tillatte eller mer. Loven har allerede passert første runde i parlamentet og er ventet vedtatt av Senatet innen kort tid.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter