EU-bot til Spania for kloakk i havet

Publisert

EU-domstolen i Luxembourg har idømt Spania en bot på 12 millioner euro for mangelfull rensing av avløpsvann i flere kommuner. Boten er knyttet til en tidligere dom fra 2011 som ikke er tilstrekkelig fulgt opp. Spania får samtidig ros for utbedringene landet har klart å gjøre i mange kommuner.

Spania er ikke alene om brudd på reglene for håndtering av kloakk og annet avløpsvann. Også land som Belgia, Luxembourg, Hellas, Portugal og Italia er ilagt bøter.

Allerede i 2011 ble Spania dømt etter en anmeldelse fra EU-kommisjonen. Til sammen 43 kommuner over 15.000 innbyggere manglet da tilfredsstillende renseanlegg.

I dag har de fleste av de 43 kommunene fra dommen for syv år siden utbedret sine mangler, noe EU-domstolen også anerkjenner. Likevel gjenstår ni kommuner. De fleste av kommunene ligger i Andalucia.

I Valencia-regionen er tre byer berørt, nærmere bestemt Benicarló og Peñíscola i Castellón-provinsen og Teulada-Moraira nord på Costa Blanca.

Den europeiske unions domstol har gitt Spania en bot på 12 millioner euro for kommunene som gjenstår. I tillegg er landet ilagt dagsbøter for hver dag utbedringene uteblir, tilsvarende 11 millioner euro ekstra for hvert halvår som går.

Les også: Våtservietter i do koster Spania 200 millioner euro i året

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter