Etterforsker nytt hundedrap i Valencia

Publisert

En 70 år gammel mann fra Castellón-provinsen i Valencia omkom på sykehus 3. januar etter å ha blitt angrepet av flere hunder. Angrepet skal ha skjedd to dager tidligere da mannen befant seg på sin egen eiendom i byen Vall de Uxó. Politiet skal kort tid etter drapet ha lokalisert 11 hunder som holdt til i samme område. Det jobbes nå med å identifisere hvilke som kan ha angrepet mannen.

Spania har det siste året vært vitne til flere dødsfall som følge av angrep fra hunder. Så sent som i november i fjor døde en 40 år gammel kvinne i Puntallana på La Palma (Kanariøyene) etter å ha blitt angrepet i hagen hjemme av sin egen pitbullterrier. Kvinnen som var trebarnsmor skal ha blitt fraktet til sykehus der hun døde av skadene. I april ble en annen 40 år gammel kvinne drept av en Dogo Canario i Madrid. Også her var kvinnen eier av hunden. I februar samme år omkom en 66 år gammel mann fra Beniarbeig nord på Costa Blanca (Alicante) etter å ha blitt angrepet av fem hunder av blandingsrasen pitbull- og bullterrier.

Angrepet på den 70 år gamle mannen fra Vall de Uxó i Castellón (Valencia-regionen) skal ha skjedd 1. januar i år. Opplysningene som er kommet frem i saken tyder på at mannen ble bitt av tre til fire forskjellige hunder. Mannen ble fraktet til sentralsykehuset i Castellón de la Plana, der han døde av skadene 3. januar.

I motsetning til i Norge er hunder som pitbullterrier, staffordshire bullterrier og amerikansk staffordshireterrier (amstaff) ikke ulovlig i Spania. Hundene står imidlertid oppført på en liste over potensielt farlige hunder (Perros Potencialmente Peligrosos, PPP). Hundene må registreres og hundeholdet er underlagt egne bestemmelser.

Les også: Nytt hundedrap i Spania

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter