ETAs ledelse arrestert i Frankrike

Publisert

Fransk politi har i samarbeid med spanske myndigheter arrestert to av tre medlemmer av den nåværende ledelsen av den baskiske separatistgruppen ETA. De to regnes som helt sentrale for organisasjonens politiske virksomhet. Etter det man vet består den øverste ledelsen av i alt tre personer. Det er imidlertid uklart hvorvidt politiet har arrestert samtlige. Aksjonen ble gjennomført i Saint-Étienne-de-Baïgorry på fransk side av Pyreneene ikke langt fra grensen til Spania.

Euskadi Ta Askatasuna (ETA) ble dannet i 1958 som en politisk militant organisasjon til kamp for et uavhengig og fritt Baskerland. Organisasjonen regnes for å stå ansvarlig for drapet på 829 personer, 343 av dem sivile. I en tv-sendt tale 20. oktober 2011 kunngjorde organisasjonens gjenværende ledelse at det var slutt på de voldelige aksjonene.

De arresterte i Frankrike skal være de samme som annonserte våpenhvilen og som de siste fire årene har forsøkt å forhandle med spanske myndigheter om betingelsene til ETA-fanger i spanske og franske fengsler og tidligere medlemmer på flukt.

Les også:

Forbrytelser mot menneskeheten

Oppløsningen av ETA på vent

Foto: ETA kunngjør slutten på organisasjonens voldelige aksjoner, 20. oktober 2011.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter