ETA starter innleveringen av våpen

Publisert

Den baskiske separatistgruppen ETA er klare for første runde med innlevering av våpen. Innleveringen skal skje ved hjelp av den internasjonale komiteen Comisión Internacional de Verificación (CIV) som jobber med konflikten i Baskerland.

I følge kilder hos politiets anti-terrorenhet sitter ETA på flere tonn med materiale til å lage bomber og rundt fem hundre skytevåpen. Det eksakte antallet og hva slags type skytevåpen det handler om vet ikke politiet. Hvor mange ETA-medlemmer som fremdeles er aktive og lever i skjul er også uklart. Enkelte kilder har antydet at dreier seg om rundt femti personer, men tallet er ikke bekreftet. Per dags dato sitter over 500 i fengsel.

Gjenværende medlemmer av ETA kunngjorde i oktober 2011 at det var slutt på de voldelige aksjonene. Erklæringen kom etter en internasjonal fredskonferanse i San Sebastian samme måned og banet vei for en nye fase i fredsarbeidet i Baskerland, en prosess som nå foregår uten noen form for deltakelse fra regjeringen i Madrid. Statsminister Mariano Rajoy og Partido Popular har avvist enhver dialog med gruppens medlemmer eller andre som de mener kan assosieres med ETA. At det nå er fremgang i prosessen skyldes innsatsen fra andre politiske partier, forskjellige interesseorganisasjoner, CIV og regjeringen i Baskerland.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter