ETA planla å ta livet av Garzón

Publisert

En ny etterforskningsrapport bekrefter at ETA planla å ta livet av dommer Baltasar Garzón. Rapporten, som er basert på dokumenter funnet under arrestasjonen av ETAs militære leder, Jurdan Martitegi, den 18. april i år, avslører at den baskiske terrororganisasjonen skulle ta livet av Spanias mest profilerte dommer med forgiftet Cognac.

Det hele skulle foregå ved at man sendte Garzón en flaske forgiftet Cognac av høy kvalitet kamuflert som en gave. Flasken skulle sendes av en student som i et vedlagt brev skulle skrive at han var en stor tilhenger av dommeren på grunn av hans forsøk på å tiltale Chiles tidligere militærdiktator Augusto Pinochet, samt innsatsen i korrupsjonsskandalen ”Gürtel”.

I dokumentene som ble funnet hos Martitegi, heter det seg at det er fult mulig å ta livet av dommeren, ikke ved hjelp av kuler eller bomber, men med andre mer avanserte metoder. Det er også ting som tyder på at terrororganisasjonen planla å bruke samme metode mot andre dommere.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter