Erklærer seg skyldig mot å slippe fengsel

Publisert

De hovedtiltalte i Urdangarín-saken erklærer seg skyldige i korrupsjon og underslag mot at de får en redusert fengselsstraff. Hertugen av Palma, Iñaki Urdangarín, har bedt om mindre enn to år slik at han slipper soning, mens tidligere kompanjong Diego Torres har bedt om fire år. Det er andre gang de to forsøker å få påtalemyndighetene med på en avtale.

De to tidligere kompanjongene står i dag tiltalt for underslag av flere millioner euro gjennom Instituto Nóos, en nonprofit organisasjon som Urdangarín (bilde) ledet i årene 2003 til 2006. De to ønsker nå å forhindre en rettssak, ved å komme frem til et forlik med aktoratet.

I følge den spanske avisen El Mundo har Urdangarín bedt om under to års fengsel, noe som betyr at dommen vil bli betinget slik at han slipper å sone. Den mer «realistiske» Diego Torres som avisen skriver er villig til å godta fire års fengsel, som betyr at han i motsetning til Urdangarín må i fengsel. Samtidig skal Torres ha lagt frem et krav om at hans kone, i likhet med Urdangaríns kone prinsesse Cristina av Spania, fritas fra tiltale.

Reduksjonen i straffen de to har bedt om er betydelig. Begge står nemlig tiltalt for korrupsjon, underslag, dokumentforfalskning og skatteunndragelser med en strafferamme på mellom 15 og 20 år. Det er andre gang de to kompanjongene forsøker å gjøre en avtale med aktoratet. Også i april 2012 ble et liknende forslag lagt frem, der de to sa seg villige til å stå økonomisk ansvarlige men uten strafferettslige konsekvenser – et forslag som ble ansett som useriøst av aktoratet og blankt avvist.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter