Erkebiskop antyder at abort er verre enn misbruk av barn

Publisert

Den katolske kirken er ikke kjent for å være særlig reformvennlig. I Spania har det vært flere konflikter mellom kirken og Zapateroregjeringen knyttet til diverse lovreformer. De siste kontroversene har dreiet seg rundt den nye abortloven som for kort tid tilbake ble vedtatt i parlamentet.

I den forbindelse antydet erkebiskopen i Toledo, Antonio Cañizares, i slutten av mai, at abort er verre enn seksuelt misbruk av barn. Det skjedde i forbindelse med en diskusjon om den nylig avslørte skandalen i Irland, hvor det er kommet frem at en mengde barn ved flere katolske skoler i Irland har blitt seksuelt misbrukt på det groveste i perioden fra 1950 til 1980.

På spørsmål om ikke seksuelt misbruk av barn er verre enn abort, svarte erkebiskopen at de to tingene ikke kunne sammenlignes, fordi førstnevnte dreier seg noen få skoler, mens sistnevnte dreier seg om at over 40 millioner menneskeliv har blitt avkortet på lovlig vis.

Han understreket at hendelsene i Irland er forkastelige og må fordømmes, men han var tydelig mer opptatt av å angripe abortreformen enn å ta avstand fra det som har skjedd i Irland. Om den nye abortloven sa han at regjeringen har rystet selve grunnmuren i det spanske samfunnet, og at Zapatero er i ferd med å innføre et nytt samfunn og en ny kultur.

Erkebiskopen gjorde det dessuten klart at han deler pavens syn på utdeling av prevensjonsmidler i Afrika for å bekjempe aids.

– Prevensjonsmidler er ikke løsningen på aidsproblematikken i Afrika. Det som behøves er informasjonskampanjer om seksualitet, ekteskapet og familien, sa den erkekonservative erkebiskopen av Toledo.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: