Er villig til å gjenåpne tv-kanal

Publisert

Presidenten i Valencia, Alberto Fabra (PP), sier seg villig til å gjenåpne regionens radio- og tv-kanal RTVV. Kanalen som for ett år siden ble lagt ned av Partido Popular for å spare penger var regionens eneste statlige kringkasting. Beslutningen om nedleggelse var svært upopulær i det RTVVs Ràdio 9 og Canal 9 ble ansett som Comunidad Valencianas kanskje viktigste media for kulturformidling. En eventuell gjenåpning vil i følge Fabra være betinget av at man klarer å drive uten tap og uten å øke skatter og avgifter.

Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ble lagt ned av Partido Popular i november i fjor for å spare penger. Partiet hadde først gjort et forsøk på å redde kanalen ved å si opp rundt ett tusen ansatte under den statlige oppsigelses- og trygdeordningen (ERO). Myndighetene tapte imidlertid saken i retten og ble tvunget til å beholde de ansatte, noe som innebar utgifter på rundt 40 millioner euro. Regionspresident Alberto Fabra (PP) gikk etter det ut og annonserte at regionsregjeringen ikke så noen annen løsning enn å stenge kanalen.

Nedleggelsen ble møtt med stor frustrasjon blant de ansatte. I dagene før kanalen skulle stenge ble det nærmest opprørstilstander, med journalister, kamerafolk og andre ansatte som tok over kontrollen av kanalen og i flere dager bestemte hva som skulle sendes på lufta. Kanalens tidligere ledelse som var oppnevnt av PP hadde før dette trukket seg i protest mot partiets beslutning om å stenge kanalen.

Den nye uttalelsen fra regionspresidenten om en mulig gjenåpning av kanalen regnes derfor som en delvis retrett i saken. Uttalelsen kommer etter at opposisjonspartiet PSOE har sagt de vil gå til valg på å få kanalen gjenåpnet. Fabra stiller imidlertid krav til lønnsomhet og til at kanalen ikke på nytt skal bli et pengesluk for regionsadministrasjonen.

Radiotelevisió Valenciana ble etablert i 1989 og var lenge ansett som en propaganda-kanal for Partido Popular. Med årene har imidlertid kanalen utviklet seg til å bli det mange mener er en viktig institusjon for kultur- og nyhetsformidleing i regionen. Samtidig har økonomiske problemer gjort driften av selskapet vanskelig. RTVV har i alle år vært finansiert med offentlige midler og skal ha opparbeidet seg en en betydelig gjeld. I begynnelsen av 2012 stod selskapet registrert med rundt 1.700 ansatte og et underskudd på over 1,2 milliarder euro.

Foto: Ansatte i RTVV demonstrerer mot oppsigelser i 2012.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter