Enorm skattesvindel i spansk fotball

Publisert

Nye tilfeller av skattesvindel er trolig avslørt blant spillere og trenere i spansk fotball. Rettssakene mot Lionel Messi og Neymar i Barcelona er allerede kjent. Nå skriver avisen El Mundo om tilsvarende forhold hos erkerivalen Real Madrid. Lagets stjernespiss Cristiano Ronaldo og tidligere trener José Mourinho skal ha lurt unna millioner av euro i skatteparadis. Avisen sitter angivelig på langt mer informasjon, men har fått forbud mot å offentliggjøre opplysningene av en spansk domstol.

Den spanske avisen El Mundo opplyser at de innhar informasjon som trolig kan avsløre omfattende og organisert skattesvindel i spansk toppfotball. Opplysningene skal være lekket på nettstedet Football Leaks. Avisen skal imidlertid ha fått forbud mot å offentliggjøre opplysningene av en spansk domstol. Det skal være advokatfirmaet Senn Ferrero Asociados som representerer Cristiano Ronaldo og flere andre fotballspillere som har fremmet kravet. El Mundo der redaktøren er truet med fem års fengsel opplyser at de allerede har anket avgjørelsen.

Avisen har imidlertid rukket å lekke flere opplysninger. Lørdag 3. desember kom avsløringen om Cristiano Ronaldo fra Real Madrid. Den portugisiske fotballspilleren skal ha lurt unna hele 150 millioner euro i skattparadiset Jomfruøyene, et forholdet som går tilbake til peridoen 2009 til 2015 og gjelder opphavretten til bruk av spillernavnet.

I tillegg er lagets tidligere trener og landsmann José Mourinho mistenkt for å ha gjemt bort millonbeløp under konas og barnas navn i New Zealand. Også her skal det være snakk om inntekter fra penger fra kommersiell utnyttelse av navnet, inntekter Mourinho som treener i Real Madrid fra 2010 til 2013 angivelig ikke har skattet noe av til den spanske stat.

Opplysningene om Ronaldo og Mourinho kommer fra Der Spiegel og dokumenter lekket på Football Leaks. El Mundo er sammen med Der Spiegel medlem i det europeiske nettverket for undersøkende journalistikk European Investigative Collaborations (EIC).

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter