Endrer aldersgrensen for giftermål

Publisert

Spania setter opp aldersgrensen for giftermål fra 14 til 16 år. Lovendringen begrunnes med ønsket om en bedre beskyttelse av mindreårige. I følge regjeringen har man ønsket å basere den nye aldersgrensen på kriterier som er standard for de fleste EU-land. Det skal også gjøres endringer i straffeloven der seksuell lavalder skal opp fra 13 til 16 år.

I tillegg til den nye aldersgrensen har regjeringen vedtatt endringer for vigselsmyndighet ved borgerlig innstiftelse av ekteskap. Fra nå av skal ikke bare dommere kunne vie. I fremtiden skal dette også kunne gjøres av jurister i det offentlige, notarer og andre registreringsmyndigheter. Endringen gjelder også for innvilgelse av skilsmisse.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter