Endelig øker bilsalget i Spania

Publisert

Etter en lang periode med nedgang i det spanske bilsalget, viser tallene for januar 2014 at salget stiger. Økningen var på 7,6 prosent.

 

Etter en lang periode med nedgang i det spanske bilsalget, viser tallene for januar 2014 at salget stiger. Økningen var på 7,6 prosent.

 

2013 ble for øvrig det sjette nedgangsåret for europeisk bilindustri, selv om det tok seg noe opp mot slutten av fjoråret. Den brukbare avslutningen på fjorårets bilår fortsetter altså inn  deg nye året. Totalt sett var økningen innenfor EU på 5,5 prosent i januar.

 

Totalt ble det solgt 967 778 biler innen for EU og EFTA-området i januar i år. Det er opp fra et meget lavt nivå, men det sporer til optimisme i de store markedene som Storbritannia, Spania og Tyskland.

 

Hovedgrunnen til at det er solgt færre biler de siste året, henger naturligvis sammen med høy arbeidsledighet og meget anstrengt samfunnsøkonomi i mange land.

 

Den synkende etterspørselen har ført til at prisene på en rekke modeller er satt ned. Opel har for eksempel kuttet gjennomsnittsprisen med 15,2 prosent det siste året. Prissenkningen og generelt større økonomisk optimisme bidrar altså til en liten vekst i bilsalget.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter