«En maskin som stjeler penger»

Publisert

Velgerne ser på Partido Popular i Valencia-regionen som «en maskin som stjeler penger». Det sier Torrevieja-ordfører José Manuel Dolón (Los Verdes). I en uttalelse til media omtaler han sin politiske motstander som en «fabrikk» som produserer «chorizos», den kjente spanske svinepølsen – også brukt som betegnelse på skurker og korrupte politikere.

Uttalelsen kommer som et forsvar etter at Dolóns byråd selv har fått kritikk av nettopp PP for irregulære forhold i styringen av kommunen, noe ordføreren avfeier som forsøk på å avlede oppmerksomheten fra partiets egen korrupsjon.

Dolón som leder en fempartiregjering i Torrevieja er blitt kritisert av Partido Populars kommunegruppe for det de mener er fjerning av subsidier til å starte opp et hjem for trengende. I følge PP handler det om 800.000 euro, som skulle gått til institusjonen. Partiet har i tillegg kritisert byrådet for å ha inngått avtaler for kulturelle arrangementer uten kontrakter.

Den siste typen kritikk er den samme PP i alle år selv har fått mot seg. Mange av avtalene Torrevieja kommune er forpliktet av i dag ble nettopp inngått av PP da de satt med styringen. Dette er avtaler det nye byrådet også er bundet av. Som svar på kritikken, sier det nye byrådet at Partido Popular «krever en normalisering i løpet av noen måneder på noe som har foregått irregulært gjennom 27 år med PP».

Da partiene Los Verdes, PSOE, Sueña Torrevieja, APTCe og IU tok over kommuneledelsen etter valgseieren i mai i fjor, hadde Partido Popular ledet Torrevieja sammenhengende fra 1988 til 2015.

Dagens ordfører José Manuel Dolón (Los Verdes) har tidligere omtalt PPs lange periode ved makten i Torrevieja som preget av «sløsing, korrupsjon og underslag». Han avfeier kritikken fra PP som forsøk på å avlede oppmerksomheten fra egne korrupsjonsskandaler. I følge ordføreren blir partiet sett på a velgerne som «en maskin som stjeler penger» og en «fabrikk» som produserer «chorizos» (skurker).

Les også:

PP bedrev «organisert kriminalitet»

Torrevieja-ordfører i fengsel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter