Emilio Botin er død

Publisert

Styreformannen i Santander, eurosonens største bank, er død. Emilio Botin døde av et hjerteinfarkt onsdag 10. september i Madrid.

Styreformannen i Santander, eurosonens største bank, er død. Emilio Botin døde av et hjerteinfarkt onsdag 10. september i Madrid. Han ble 79 år.

Botins vil nå bli fraktet til sin hjemby Santander i den nordlige delen av Spania, hvor han ble født i 1934.

Som 24-åring begynte Botin å jobbe for Santander bank og etter kun seks år ble han utnevnt til generaldirektør i banken. Han kom fra en lang rekke med bankfolk. Både faren og onkelen har tidligere vært formenn i Santander.

Under hans ledelse ble Santander den største banken i eurosonen målt i markedsverdi. Botin har stått for en svært ekspansiv politikk både nasjonalt og internasjonalt. I Spania kjøpte banken opp konkurrenten Banesto og absorberte Central Hispano. Utenfor Spania har banken gjennomført tunge oppkjøp av kjente banker i Latin-Amerika, men Santander er kanskje mest kjent for overtakelsen av amerikanske Sovereign Bank i 2009.

Banco Santander sendte ut en pressemelding hvor banken beklager å måtte kunngjøre dødsfallet av sin formann, Emilio Botín. Styret i banken vil møtes allerede i dag for å utnevne ny styreformann i storbanken.

Botin er utdannet økonom og jurist fra Universitetet i Deusto. Onsdag skulle styreformannen ifølge planen delta under avdukingen av maleriet La Educacion de la Virgen av Velazquez, som er blitt restaurert med midler fra banken.

Botin var gift med Paloma O’Shea. Han hadde seks barn: Ana Patricia, Carmen, Emilio, Carolina, Paloma og Francisco Javier.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter