Eldre menn mest utsatt for drukning

Publisert

Menn over 65 år er den klart mest utsatte gruppen for drukningsulykker i Spania. Helseproblemer som hjerte- og karsykdommer, diabetes og høyt blodtrykk er ofte en medvirkende årsak, sammen med høyt aktivitetsnivå, sol, høye temperaturer og dehydrering. I løpet av årets syv første måneder har 264 personer omkommet ved drukning i Spania, tjue prosent mer enn på samme tid i fjor.

43,9 prosent av alle drukningsulykker i Spania i år gjelder personer over 65 år (56,4 prosent for 55 år eller eldre). 82 prosent er menn og 18 prosent er kvinner. Fra 1. januar til 31. juli har 264 personer druknet, rundt 20 prosent mer enn på samme tid i fjor. Over halvparten av alle dødsfallene skjer ved badestrender, resten i elver, badebasseng og andre steder ved innsjøer og i havet. Hele 88 prosent av alle ulykkene i år var på steder uten badevakttjeneste.

Av drukningsulykkene så langt i år har de fleste skjedd i regionen Galicia (46), etterfulgt av Kanariøyene (43), Andalucía (42), Valencia (27) og Balearene (19). Torrevieja og Cartagena er de to byene med flest dødsfall, henholdsvis 9 og 11 drukninger.

Tallene er hentet fra den spanske foreningen for redningstjenester Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo (RFESS). Foreningen har i hele juli drevet en holdninskampanje på sosiale medier i håp om å redusere antallet ulykker (#StopAhogados).

Dataene fra RFESS viser også at redningstjenesten er viktig for å redusere antallet drukninger. Bare i løpet av juli ble 150 personer reddet av badevakter rundt omkring i landet. Likevel druknet 55 personer i juli, det samme som i juni.

Les også: Seks dødsfall på to dager

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter