Eldre dame bøtelagt for duemating

Publisert

En 81 år gammel dame fra Málaga er bøtelagt for å ha matet duer og katter i nabolaget der hun bor. Saken går tilbake til mars 2014 da hun mottok en bot fra kommunen på 167 euro, senere redusert til 125,35 etter en klage (ca. 1100 kroner). Damen skal ikke ha villet betale boten fordi hun lever på en pensjon på kun 600 euro som knapt holder til eget underhold. Kommunen visste imidlertid råd og har i stedet trukket beløpet fra pensjonen. Datteren til den bøtelagte kvinnen skal ikke ha gitt opp håpet om å få kommunen til å snu i saken.

For at den spesielle boten skal kunne trekkes tilbake, må kvinnen kunne erklæres insolvent. Trygdemyndigheten har imidlertid argumentert med at damen har til sammen rundt tusen euro på konto som er nok til å betale boten og som står i veien for å anse henne som insolvent. Kvinnens datter som har påtatt seg rollen som forhandler i saken, håper kommunen likevel vil snu i saken og påpeker at pengene i baken er morens eneste reserver.

Málaga kommune har hengt opp skilt om forbud mot duemating rundt omkring i byen, en ordning som har blitt et eksempel til etterfølgelse for andre byer, skriver lokalavisen La Opinión de Málaga.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: