El Verger fjerner tyrefekting fra byfiesta for å forsvare dyrevelferden

Publisert

Bystyret i El Verger (Alicante), der Compromís og PSPV regjerer i koalisjon, har besluttet å avskaffe “bou embolat” (oksen på stake på valenciansk) i fremtidige utgaver av “bous al carrer” (okser i gatene).

Ordføreren i byen, Basili Salort (Compromís), forsvarer denne avgjørelsen med at den “er innenfor det normale, i samsvar med tidens tegn og nye følelser. Det er ikke mot noen, men til fordel for dyret”. Derfor vil de fra nå av ikke ansette, subsidiere eller godkjenne denne typen feiringer.

På samme måte har ordføreren presisert at El Verger vil fortsette å feire denne festivalen hvert år, da han mener at “den ikke har samme betydning, samme byrde eller samme mishandling som bou embolat”.

I en uttalelse fra bystyret heter det at denne beslutningen er tatt “i tråd med de verdiene som bør styre kommunen, særlig forsvaret av dyrevelferd, og i tråd med den økende trenden i andre byer som har besluttet å forlate denne praksisen”.

Kommunen legger til at “okseagn kan forårsake stress, skade og unødvendig lidelse for dyrene, noe som strider mot våre etiske prinsipper og vårt ansvar overfor dem”. Samtidig forsøker de å “fremme festligheter som er inkluderende og som kan nytes av alle mennesker uten å forårsake skade eller ubehag for noe levende vesen”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter