El Verger fjerner tyrefekting fra byfiesta for å forsvare dyrevelferden

Publisert

Bystyret i El Verger (Alicante), der Compromís og PSPV regjerer i koalisjon, har besluttet å avskaffe «bou embolat» (oksen på stake på valenciansk) i fremtidige utgaver av «bous al carrer» (okser i gatene).

Ordføreren i byen, Basili Salort (Compromís), forsvarer denne avgjørelsen med at den «er innenfor det normale, i samsvar med tidens tegn og nye følelser. Det er ikke mot noen, men til fordel for dyret». Derfor vil de fra nå av ikke ansette, subsidiere eller godkjenne denne typen feiringer.

På samme måte har ordføreren presisert at El Verger vil fortsette å feire denne festivalen hvert år, da han mener at «den ikke har samme betydning, samme byrde eller samme mishandling som bou embolat».

I en uttalelse fra bystyret heter det at denne beslutningen er tatt «i tråd med de verdiene som bør styre kommunen, særlig forsvaret av dyrevelferd, og i tråd med den økende trenden i andre byer som har besluttet å forlate denne praksisen».

Kommunen legger til at «okseagn kan forårsake stress, skade og unødvendig lidelse for dyrene, noe som strider mot våre etiske prinsipper og vårt ansvar overfor dem». Samtidig forsøker de å «fremme festligheter som er inkluderende og som kan nytes av alle mennesker uten å forårsake skade eller ubehag for noe levende vesen».

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter