El País: Spania ble avlyttet

Publisert

Spanske politikere ble avlyttet av det amerikanske etterretningsorganet NSA. Det skriver avisen El País og viser til opplysninger i Snowden-dokumentene. En rekke land i Europa skal være avlyttet, deriblant Frankrike og Tyskland. Hvilke spanske politikere som eventuelt er berørt er foreløpig ikke kjent, men i følge kildene gjelder det flere medlemmer av regjeringen.

Forvaltningsorganet National Security Agency (NSA), som er underlagt USAs forsvarsdepartement, skal ha avlyttet samtalene til flere spanske politikere. Det fryktes nå at statsminister Mariano Rajoy (PP) og tidligere statsminister José Luis Rodríguez Zapatero (PSOE) er blant de som er blitt avlyttet. Det er ventet at Spanias utenriksdepartement i løpet av de nærmeste dagene vil innkalle USAs ambassadør i Madrid til samtale. De nye opplysningene kommer i følge den spanske avisen El País fra kilder som har kjennskap til innholdet i de hemmelige dokumentene som ble lekket av IT-teknikeren Edward Snowden, tidligere ansatt i NSA og som for tiden lever i eksil i Russland.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter