El Bulli stenger for godt

Publisert

Under en pressekonferanse i forbindelse med den prestisjefylte kokkekonferansen Madrid Fusión i januar, sa mesterkokk Ferran Adria at hans verdensberømte restaurant, El Bulli, skal stenge i årene 2012 og 2013, for så å åpne dørene igjen i 2014.

Under en pressekonferanse i forbindelse med den prestisjefylte kokkekonferansen Madrid Fusión i januar, sa mesterkokk Ferran Adria at hans verdensberømte restaurant, El Bulli, skal stenge i årene 2012 og 2013, for så å åpne dørene igjen i 2014.

Nå ser det imidlertid ut til at restauranten, som senest i 2009 ble kåret til verdens beste av Restaurant Magazine, kommer til å lukke dørene for godt. I et intervju med The New York Times i midten av februar, sa Adria at han og kollega Juli Soler har tapt rundt 500.000 euro i året i den tiden de har drevet El Bulli, og at de av den grunn er tvungne til å legge ned driften.

Mesterkokken kan for øvrig avsløre at han allerede har planene klare for årene som kommer. Et kokkeakademi som skal tiltrekke seg verdens største kokketalenter begynner å ta form på tegnebrettet. Til The New York Times sier Adria at akademiet skal være et sted hvor det skal være plass til nytolkninger og ville ideer, som skal kunne videreutvikles i samarbeid med andre kokkeskoler rundt om i verden.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter