21 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

Ektepar druknet. Badet på rødt flagg

23 personer har så langt i år omkommet ved drukning i Alicante-provinsen (Costa Blanca). Det er det høyeste av samtlige provinser i Spania. Onsdag 19. juli druknet et ektepar i Guardamar del Segura. Ulykken skjedde om morgenen ved Tossals-stranden, mens det var forbudt å bade (rødt flagg) og i et område uten badevakter. Paret etterlater seg to døtre på 11 og 16 år. I tillegg druknet to personer mandag 17. juli i byene Torrevieja og Xábia.

Samme dag som den tragiske drukningen ved Tossals måtte Røde kors gjøre hele 27 redningsoperasjoner i provinsen Alicante alene. Organisasjonene ber folk samarbeide og være mer forsiktige når de bader. 

Til og med juni i år hadde 209 personer omkommet ved drukning i Spania (172 av dem menn). Rundt halvparten av dødsfallene skjedde i havet, resten i elver, svømmebasseng, innsjøer og annet. Det viser tall fra den spanske redningsorganisasjonen RFESS (Real Federación Españla de Salvamento y Socorrismo).

Personer mest utsatt for drukning er i følge statistikken til RFESS menn (82 prosent) på over 35 år (66 prosent), som bader i havet eller i annet vann som ikke er badebasseng eller elver (79 prosent), på steder der det ikke er oppsyn fra badevakter (94 prosent).

Les også: Eldre menn mest utsatt for drukning  

Relaterte saker

- Advertisement -