Ekspresslinje til Barajas

Publisert

Spanias hovedflyplass Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas får bedre togforbindelse. Til nå har man måtte ta vanlig lokaltog fra sentralstasjonen Atocha til Barajas, noe som innvolverte en rekke stopp på veien. Flyplassen får nå egen expresslinje som knyttes opp mot hovedstadens to store togstasjoner, Atocha og Chamartín. Reisen vil ta rundt tjue minutter mot opptil førti minutter tidligere. Forbindelsen inngår i regjeringens plan for bedre integrering av fly og tog i Spania og skal stå klar i løpet av oktober.

Den nye togforbindelsen mellom flyplassen Madrid-Barajas og Estación de Atocha i Madrid skal knyttes opp mot både høyhastighetstoget AVE og andre langdistansetog, samt lokaltog. På vei til flyplassen vil toget kun ha et stoppested, Estación de Madrid-Chamartín – som er den andre store togstasjonen i Madrid.

På et tidspunkt ble det foreslått at den nye linjen burde være av typen høyhastighetstog, Alta Velocidad Española (AVE). Forslaget ble imidlertid forkastet, blant annet fordi behovet for høyhastighetstog er mindre på kortere distanser. Reisen mellom flyplassen og sentrum av Madrid er med vanlig tog beregnet til rundt tjue minutter.

Togforbindelsen er ventet å stå klar i oktober og inngår i regjeringens plan for bedre integrering av fly og tog i Spania. Det nye billettsamarbeidet mellom jernbaneselskapet Renfe og flyselskapet Iberia inngår i planene.

Les også: Fly og tog på én billett

 

Foto: Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter