Eksport av marihuana «interessant»

Publisert

Å eksportere marihuana til Canada er «interessant». Det mener lederen for det politiske partiet Podemos i Spania, Pablo Iglesias. Den unge partilederen betegner det som «absurd» at salg av tequila og gin på supermarkeder er fullt lovlig, mens salg av marihuana er forbudt. Forslaget er lansert av en kollega i partiet og kommer etter at Canada nylig vedtok å legalisere marihuana.

«Det største problemet med kannabis er ikke folks helse, men kriminaliteten og utnyttingen knyttet til ulovlig smugling», påpeker Iglesias i en Twitter-melding. Uttalelsene kommer etter at en partikollega nylig foreslo å eksportere marihuana til Canada. I følge partikollegaen har Spania et «privilegert klima» og burde gå i gang med en statlig kontrollert dyrking av marihuana til eksport.

Det oppsiktsvekkende forsalget ble lansert etter at Canadas statsminister Justin Trudeau nylig fikk kjempet frem en lovendring i parlamentet som gjør røyking av marihuana lovlig. Landet har allerede tillatt medisinsk bruk av cannabis. I oktober 2018 skal også vanlig «rekreativ» røyking bli tillatt. Canada blir dermed det andre landet i verden, etter Uruguay, som legaliserer marihuana.

 

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter