Eks-president Mas dømt i Catalonia

Publisert

Catalonias tidligere president Artur Mas er dømt for å ha trosset den spanske forfatningsdomstolen da han tillot folkeavstemning om uavhengighet fra Spania den 9. november 2014. I dommen som ble offentliggjort av regionens høyesterett mandag 13. mars fratas Mas retten til offentlige verv i to år. Hans to politiske medarbeidere Joana Ortega og Irene Rigau fikk likende straffer på henholdsvis ett år og ni måneder og ett år og seks måneder. Dommen kan ankes til nasjonal høyesterett i Madrid.

Samtidig med dommen mot Mas er den nye regionsregjeringen i Catalonia med president Carles Puigdemont i spissen i full gang med å forberede en ny runde med folkeavstemning. Avstemingen er planlagt holdt innen utgangen av 2017.

Les mer om saken: Rettssak mot Catalonias eks-president

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter