Eks-minister får formuen beslaglagt

Publisert

Spanias tidligere finansminister under Partido Popular og leder for Det internasjonale pengefondet, Rodrigo Rato, får formuen beslaglagt. Rato som også har vært sjef i bankgruppen Bankia er tiltalt for skatteunndragelse, korrupsjon og hvitvasking av penger. Domstolen i Madrid har besluttet at det skal tas beslag i Ratos verdier tilsvarende 18 millioner euro (ca. 165 millioner kroner). Avgjørelsen kommer etter at den tidligere PP-ministeren ikke har oppfylt et tidligere krav fra domstolen om å betale det aktuelle beløpet som sikkerhet mens saken pågår.

Rodrigo Rato var lenge regnet som en av de store strategene i Partido Popular og var finansminister under hele Aznars regjeringstid fra 1996 til 2004. Deretter tok han over som sjef for Det internasjonale pengefondet fra 2004 til 2007, før han gikk over til å lede storbanken Caja Madrid og senere bankgruppen Bankia. Sistnevnte bank måtte overtas av staten i 2012 etter enorme tap. I dag står Rato tiltalt for regnskapsjuks i nevnte bank, samt skatteunndragelse, underslag, hvitvasking av penger. I tillegg står han tiltalt i den såkalte firmakortsaken, en sak som handler om hvordan styremedlemmer i Bankia og Caja Madrid hadde hemmelige firmakort som ble brukt til private innkjøp i butikker, kontantuttak, reiser m.m. Pengebruken skal ha gått langt utover lovlige bonusordninger og ble angivelig ikke innmeldt til spanske skattemyndigheter. Utgiftene for kortbruken som pågikk i flere år skal være på over 15 millioner euro (ca. 138 millioner kroner).

Les også:

Hadde 78 kontoer i 13 banker

Tidligere finansminister arrestert

 

Foto: Tidligere finansminister i Spania, Rodrigo Rato.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter