Eieren av hundene som drepte 75-åring må i fengsel

Publisert

Eieren av de fem kamphundene som angrep og drepte en 75 år gammel mann nord på Costa Blanca i februar i år er arrestert og varetektsfengslet tiltalt for uaktsomt drap. Mannen ble arrestert torsdag 25. mai etter av DNA-prøver knyttet hundene til drapet. Hundene er av blandingsrasen pitbull og bull terrier. Rasen er ikke ulovlig i Spania, men står oppført på listen over potensielt farlige hunder.

Den tragiske hendelsen skjedde 18. februar i Beniarbeig i provinsen Alicante. Den 75 år gamle mannen skal ha befunnet seg på egen tomt da hundene angrep og ble kort tid senere funnet død av sønnen. Mistanker ble tidlig rettet mot naboen, en nederlandsk statsborger med fem hunder av blandingsrasen pitbull og bull terrier. Mannen viste seg å være anmeldt tidligere. Hundene ble beskrevet som svært aggressive og ble tatt hånd om av politiet.

Les også: Døde etter angrep fra hunder

Arrestasjonen og varetektsfengslingen av mannen kommer etter at resultatene fra DNA-prøver knytter hundene til drapsofferet. I følge avisen Información er hundeeieren nå siktet for uaktsomt drap og dyremishandling hos distriktsdomstolen i Dénia.


Flere drap begått av «farlige hunder»

Dødsfallet i Beniarbeig var det andre etter angrep fra hunder i Alicante-provinsen på få måneder. I oktober i fjor døde en 74 år gammel mann etter å ha blitt angrepet av hunder i Pinoso. Også her var det en blandingsrase av boxer og amerikansk staffordshire terrier.

Det seneste tilfellet av hundedrap i Spania er imidlertid fra april i år, da en kvinne i 40-årsalderen døde i Madrid etter å ha blitt bitt til døde av en Dogo Canario. Kvinnen var selv eier av hunden.

Les også: Nytt dødsfall etter hundeangrep 

Statistikk tidligere presentert i avisen El Mundo viser at det i gjennomsnitt dør 1,3 personer i året som følge av hundeangrep i Spania. Tallet er basert på registrerte dødsfall i årene 1991 til 2010, en periode der totalt 27 mennesker ble drept av hund (12 av disse var barn).

 

Ikke ulovlig i Spania

I motsetning til i Norge er kamphunder ikke ulovlig i Spania. Etter en lov fra 2002 må likevel eierne av slike hunder registreres og det stilles egne betingelser til hundeholdet.

Hunderaser som pitbull terrier, staffordshire bull terrier, amerikansk staffordshire terrier, rottweiler, dogo argentino og dogo canario står på en såkalt PPP-liste (Perros Potencialmente Peligrosos), det vil si hunder ansett som potensielt farlige.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter