Ebola-smittet sykepleier kurert

Publisert

Den spanske sykepleieren som ble smittet av ebola ved sykehuset Hospital Carlos III i Madrid er kurert. Teresa Romero som fikk påvist viruset i begynnelsen av oktober var den første til å bli smittet i et land utenfor Afrika og skal ha fått viruset da hun behandlet legen og misjonæren Manuel García Viejo som døde av sykdommen i slutten av september. I likhet med den norske legen Silje Lehne Michalsen som nettopp ble erklært frisk fra viruset ved Ullevål sykehus i Oslo har den spanske sykepleieren mottatt to uker med intensiv behandling under isolasjon.

Dersom det ikke oppdages nye tilfeller av viruset i Spania før 2. desember vil landet erklæres ebola-fritt, skriver avisen El País. Et land anses som kvitt viruset dersom det ikke oppdages nye tilfeller innen 42 dager etter den siste som ble smittet. 15 personer er fremdeles til undersøkelse i Spania, men foreløpig er ingen ny smitte påvist.

Teresa Romero skal ha fått viruset da hun behandlet den spanske legen og misjonæren Manuel García Viejo som døde av ebola ved Carlos III sykehuset i Madrid den 25. september. García hadde pådratt seg sykdommen da han jobbet på et sykehus i Sierra Leone, det samme landet der norske Michalsen ble smittet under feltarbeid for Leger uten grenser.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter