Ebola-smittet prest død i Spania

Publisert

Spanske Miguel Pajares som ble smittet av ebola i Afrika er død. Den 75 år gamle presten skal ha fått viruset da han jobbet på et sykehus i Liberia. Kort tid etter ble han under strenge sikkerhetstiltak fraktet hjem til Spania og innlagt på Hospital Carlos III i Madrid der han døde tirsdag 12. august. Totalt 1.013 mennesker skal være meldt døde som følge av virusutbruddet i Vest-Afrika.

Pajares ble behandlet med den nye ebola-medisinen som testes ut på pasienter i USA og tilstanden hans skal en stund ha virket stabil, skriver avisen El Mundo. I morgentimene tirsdag 12. august kom imidlertid beskjeden om dødsfallet.

Virusutbruddet i Vest-Afrika skal ha startet i Republikken Guinea i desember 2013 og senere spredd seg til Liberia, Nigeria og Sierra Leone. Helsepersonell ved flere sykehus har den siste tiden omkommet. Totalt 1.013 mennesker skal være meldt døde som følge av utbruddet.

Foto: Miguel Pajares, El Mundo TV.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter